Meet & weet waar de aantrekkingskracht ligt van jouw werkgeverschap: De Magnet Score

2 min lezen

Het aantrekken van talent wordt steeds crucialer in een competitieve arbeidsmarkt. Maar hoe weet je of jouw werkgeversmerk écht aantrekkelijk is voor potentiële werknemers? Veel organisaties baseren hun beslissingen op onderbuikgevoel of aannames, maar het is mogelijk om dit nauwkeurig te meten. Hoe? Met de Magnet Score.

In samenwerking met Eveline van Zeeland ontwikkelde Goals deze methode om de aantrekkingskracht van jouw werkgeverschap wetenschappelijk te meten. Tijdens ons 20-jarig jubileum heeft Eveline meer verteld over de Magnet Score en de wetenschap achter een sterk werkgeversmerk. Was je er niet bij? Geen zorgen, hier vind je een interessante video waarin zij de wetenschap uitlegt achter een sterk werkgeversmerk.

 

Wat is de Magnet Score?

De Magnet Score is een wetenschappelijke tool die inzicht geeft in de aantrekkelijkheid van jouw organisatie als werkgever. Het is ontwikkeld om je te helpen begrijpen waar je kracht ligt als werkgever en waar er nog ruimte voor verbetering is. In plaats van te vertrouwen op aannames of intuïtie, geeft de Magnet Score een meetbare en objectieve beoordeling van jouw werkgeversmerk.

Hoe werkt de Magnet Score?

De Magnet Score is gebaseerd op onderzoek naar de factoren die bepalen hoe aantrekkelijk een werkgever wordt gevonden door potentiële werknemers. Aspecten zoals de bedrijfscultuur, ontwikkelingsmogelijkheden, werk-privébalans en de impact van jouw organisatie op de samenleving spelen een belangrijke rol. Door een analyse van deze factoren kun je als organisatie precies zien op welke punten je goed scoort en waar je kunt verbeteren om aantrekkelijker te worden voor toptalent.

Waarom is het belangrijk om de aantrekkingskracht van jouw werkgeverschap te meten?

In een tijd waarin talent schaars is en werknemers meer waarde hechten aan persoonlijke groei en zingeving, is het cruciaal om te weten wat jouw werkgeverschap aantrekkelijk maakt. Het meten van deze aantrekkelijkheid zorgt ervoor dat je je strategie kunt afstemmen op de behoeften en wensen van huidige en toekomstige medewerkers. Met de Magnet Score krijg je handvatten om doelgerichte acties te ondernemen en je werkgeversmerk te versterken.

Conclusie: Wetenschap als basis voor werkgeverschap

Het meten van de aantrekkingskracht van jouw werkgeverschap is nu eenvoudiger dan ooit dankzij de Magnet Score. Met deze wetenschappelijke tool krijg je inzicht in de factoren die bepalen hoe aantrekkelijk jouw organisatie is, zodat je gericht kunt werken aan het versterken van je werkgeversmerk. Geen giswerk meer, maar duidelijke, meetbare resultaten waarmee je direct aan de slag kunt.

 

Soortgelijke artikelen

Een mooi merk bouwen. Dat hebben de meeste marketing professionals helemaal in de vingers. Maar een werkgeversmerk… dat is vaak...

>

·

3,5 min lezen

Het is geen geheim: medewerkers maken het succes van jouw organisatie. Maar voldoende en vooral het juiste talent werven, dat...

>

·

4,5 min lezen

Afgelopen jaren wordt er meer en meer geïnvesteerd in employer branding. Niet alleen door grote organisaties, ook kleine organisaties moeten...

>

·

1,5 min lezen

Klaar om
geïnspireerd te worden?

Plan snel en eenvoudig een kennismakingsmoment in. We ontmoeten je graag, om samen de mogelijkheden voor jullie organisatie te verkennen.

Plan een afspraak!

Vul jouw gegevens in en dan bespreken we de mogelijkheden.