Meet de aantrekkingskracht van jouw werkgeversmerk

2 min lezen

Dat het aantrekken van talent een uitdaging blijft in een competitieve arbeidsmarkt is geen geheim. Maar hoe weet je waar je jouw marketingpijlen op moet richten om talent te overtuigen van jouw mooie organisatie? Veel organisaties baseren hun beslissingen op onderbuikgevoel of aannames, maar het is mogelijk om dit nauwkeurig te meten. Hoe? Met de Magnet Score.

In samenwerking met wetenschapper Eveline van Zeeland ontwikkelde Goals deze meet methode om de aantrekkingskracht van jouw werkgeverschap wetenschappelijk te meten. Tijdens ons 20-jarig jubileum heeft Eveline meer verteld over de wetenschap achter een sterk werkgeversmerk. Was je er niet bij? Geen zorgen, hier vind je een video waarin zij de het geheim vertelt van een sterk werkgeversmerk.

 

💡Tip: meer weten of de 6 pijlers van onweerstaanbaar werkgeverschap? Download de whitepaper!

Meetmethode voor het meten van jouw employer brand fundament

De Magnet Score is een wetenschappelijk onderbouwde methode die inzicht geeft in de aantrekkelijkheid van jouw organisatie als werkgever. Het is ontwikkeld om je te helpen begrijpen waar je kracht ligt als werkgever en waar er nog ruimte voor verbetering is. In plaats van te vertrouwen op aannames of intuïtie, geeft de Magnet Score een meetbare en objectieve beoordeling van jouw werkgeversmerk.

Hoe werkt de Magnet Score?

De Magnet Score is gebaseerd op onderzoek naar de factoren die bepalen hoe aantrekkelijk een werkgever wordt gevonden door potentiële werknemers. Aspecten zoals de bedrijfscultuur, ontwikkelingsmogelijkheden, werk-privébalans en de impact van jouw organisatie op de samenleving spelen een belangrijke rol. Door een analyse van deze factoren kun je als organisatie precies zien op welke punten je goed scoort en waar je kunt verbeteren om aantrekkelijker te worden voor toptalent.

Waarom is het belangrijk om de aantrekkingskracht van jouw werkgeverschap te meten?

In een tijd waarin talent schaars is en medewerkers meer waarde hechten aan persoonlijke groei en zingeving, is het cruciaal om te weten wat jouw werkgeverschap aantrekkelijk maakt. Het meten van deze aantrekkelijkheid zorgt ervoor dat je je strategie doeltreffend kunt afstemmen op de behoeften en wensen van huidige en toekomstige medewerkers. Met de Magnet Score krijg je handvatten om doelgerichte acties te ondernemen en je werkgeversmerk te versterken.

Onderbouw jouw EVP door meetresultaten

Het meten van de aantrekkingskracht van jouw werkgeverschap is eenvoudiger dan ooit dankzij de Magnet Score. Met deze meetmethode krijg je inzicht in de factoren die bepalen hoe aantrekkelijk jouw organisatie is, zodat je gericht kunt werken aan het verbeteren of opstellen van jouw Employee Value Proposition (EVP) en het totale werkgeversmerk. Geen giswerk meer, maar duidelijke, meetbare resultaten waarmee je direct aan de slag kunt.

💡Tip: meer weten of de 6 pijlers van onweerstaanbaar werkgeverschap? Download de whitepaper!

 

Soortgelijke artikelen

We zijn verheugd om aan te kondigen dat wedeze maand ons partnership hebben beklonken met Werf&, hét toonaangevende platform op...

>

·

1 min lezen

Een sterk plan begint met een sterke voorbereiding. Wat zijn jouw prioriteiten voor 2025? Eén ding is zeker: focus is...

>

·

1,5 min lezen

Een mooi merk bouwen. Dat hebben de meeste marketing professionals helemaal in de vingers. Maar een werkgeversmerk… dat is vaak...

>

·

3,5 min lezen

Ready to be inspired?

Schedule an introductory meeting now. We’d love to meet with you and explore the possibilities for your organization.

Download nu:

Schedule a meeting!

Fill in your details, and then we'll discuss the options